HTML en CSS

HTML en CSS

Het ontwerp kan zijnounds niet behouden

HTML is een acroniem van deHyper Text Markup Language. Hyper text markup language is een opmaaktaal die overeenkomt met de stijltags van en programmeertalen omzet in opmaakcodes. Door alle markup-elementen aan te duiden en te structureren, biedt HTML een efficiënt en flexibel verpakkingssysteem voor alle pagina’s op een website. Toch kunnen de tags waaruit deze opmaak bestaat, HTML, soms enkele beperkingen hebben. Zo biedt HTML bijvoorbeeld geen ondersteuning voor toekomstige browsers. Een andere beperking is dat HTML geen inhoudsmodel heeft, waardoor pagina’s gemakkelijk verloren gaan in een Internet en dat is de reden waarom HTML al vele jaren bestaat.

Bovendien staat HTML bekend om zijn slechte fouten. Het is mogelijk een Webdesign Oosterhout in te dienen die met te veel HTML is gebouwd, maar de operationele kosten kunnen ruïneus zijn, vooral als ze door miljoenen gebruikers worden gedownload. Over het algemeen wordt een effectieve site gebouwd met CSS (Cascading style sheet), wat een meer flexibele en efficiënte oplossing is voor het structureren en debuggen van uw site.

Waarom in HTML duiken?

Hoewel HTML een veelgebruikte codeertaal is, zijn er veel voordelen verbonden aan het gebruik van CSS. Ten eerste is CSS compatibel met alle browsers, en het elimineert dus gevoelige inhoud (relevant voor niet-HTML-browsers) op een niet-HTML-apparaat. Ook is CSS in staat een aantal nieuwe functies te “bedenken” die voor andere programmeertalen moeilijk of onmogelijk te realiseren zijn.

Bovendien stelt CSS deze taal in staat om inhoudelijke problemen aan te pakken die HTML niet lijkt te kunnen oplossen. In het geval van uw webpagina is het probleem dat Internet-gebruikers uw site misschien niet correct weergegeven krijgen omdat deze niet goed is opgebouwd met HTML. Stelt u zich eens voor dat een informatie volgens uw specificaties op uw pagina verschijnt, maar dat de knop op uw pagina niet werkt. Dat is net zoiets als niet terug kunnen naar de vorige pagina. Met CSS kunt u dit verhelpen door elk aspect van de site te heroverwegen totdat het precies is zoals u het wilt.

Tenslotte is de op CSS gebaseerde pagina interactiever, en gebruikt minder code en resulteert dus in snellere download tijden.

Waarom iets anders dan CSS?

Als mensen het over HTML en CSS hebben, beginnen hun gedachten automatisch af te dwalen. Waarom genoegen nemen met een minder geavanceerde versie van de taal waarvan bekend is dat die niet zo goed werkt als iets anders. In the long run, this may be a better choice without all the difficulties that come with it.

Further, the majority of the code on your site is straight HTML, and your site is no more complex than following the convention of using widget tags, <h> having a <small> tag for the text along with a <small> and <p> for the paragraph tags. So, ultimately you don’t even have to think about CSS if you aren’t comfortable with HTML, and you can keep working with the rest of the code on the page, which makes the process very easy.

As you can see, HTML and CSS both are essential parts of a website’s functionality, but perhaps not in the order in which you think about it.